Möt vår inredare
Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
Oftast börjar jag med att gå igenom vad som ska stylas och fotas under dagen, väljer ut vad som ska fotas i vilka miljöer och vilken rekvisita som behövs. När dagens foton är klara ska alla bilder hanteras och skickas till rätt personer.
Beskriv kort din inredningsstil
Fördelen med att jobba som inredare är att man får leva ut alla olika inredningsstilar på jobbet, vilket också gör att jag föredrar att hålla min egna inredning ganska lugn och varm. Jag använder gärna naturmaterial som trä, linne, bomull och sten i min inredning. Har gärna vackra saker framme, men får panik av rörighet så jobbar mycket med dold förvaring.
Vad ska man särskilt tänka på när man inreder?
Inred efter DIN personliga stil. Omge dig med saker som gör dig glad, och göm allt annat. Inred så att du trivs själv, inte för att imponera på någon annan.
Om du hade fått bestämma, vad hade du velat se mer av i möbel- och inredningsvärlden i framtiden?
Rolig design till överkomliga priser. Mer förnyelsebara material.
Vad är det bästa med ditt yrke?
Att få skapa vackra miljöer. Det är livet!
När du blir tilldelad en uppgift, hur ser din kreativa process ut? Vad utgår du ifrån?
Jag utgår alltid ifrån hur man kan framhäva produkten på bästa sätt, man kan exempelvis ändra utseendet på en soffa eller matgrupp fullständigt beroende på vad man väljer för miljö och rekvisita. Det gäller att välja rekvisita som framhäver produkten men inte tar över bilden.
Vart hittar du din dagliga inspiration?
Överallt! Resor, naturen, Pinterest, hotell och vackra butiker. Inspiration finns där man minst anar det, bara man är öppen för att ta in det.
Dina 3 bästa tips för ett hållbart inredande
  1. Satsa på bra material som håller med tiden. Särskilt på dyrare möbler som soffor och matsalsbord. Köp en extra klädsel till soffan så att du kan förnya hemmet utan att behöva byta möbeln.
  2. Låt det få ta tid. Stressa inte ihop en inredning som du sedan ändå vill byta ut direkt. Köp bara saker du verkligen vill ha.
  3. Bygg upp ett bra ”förråd” med olika textilier, detaljer och växter, flytta sedan runt efter säsong för att förnya.
Slightly smiling face!